fbpx
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24

Limfjorden Rundt 2022

Limfjorden Rundt – lige til historiebøgerne

Ikke set siden vikingetiden: Nordens største træskibssejlads kan skrive sig ind i historiebøgerne

I september samles en række sejlskibe i Danmarks nordligste fjord, når årets Limfjorden Rundt løber af stablen med den lokalt forankrede virksomhed Wimex som hovedsponsor. Med titlen som Nordens største træskibssejlads er Limfjorden Rundt sejlernes svar på Roskilde Festival, hvor fjordens havnebyer alle sørger for god stemning, når skibene lægger til.

Traditionen tro finder årets store træskibssejlads Limfjorden Rundt sted i uge 37. Sejladsen lægger fra land i Løgstør om mandagen og slutter lørdag d. 17. september af i Skive med en fest for de deltagende.

– Man oplever noget af den skønneste natur, når man sejler rundt ude på fjorden. Mange af deltagerne vender tilbage år efter år, fordi der er så smukt i området, forklarer Niels Sohn, der har været ansvarlig for Limfjorden Rundt i 34 år.

Dermed er Limfjorden Rundt en særdeles attraktiv regatta at deltage i, og det kan mærkes på efterspørgslen:

– Der sejler 750 mennesker rundt ude på fjorden under sejladsen. Da tilmeldingen åbnede ved midnat d. 31. januar, blev der udsolgt med chartergæster for nogle af skibene og oprettet venteliste efter blot 10 minutter, så interessen er stor, fastslår Niels Sohn.

Så mange skibe har ikke været samlet i Limfjorden siden vikingetiden

I år er der sammenlagt tilmeldt 71 skibe til Limfjorden Rundt, hvoraf der vil kunne spottes syv tremaster ude på fjorden. Dette er ekstraordinært mange deltagende, og kun én gang før har der været flere træskibe samlet i Limfjorden. Det var i vikingetiden under Gorm den Gamles togt mod England i 900-tallet. Årets store træskibssejlads kommer derfor til at kunne skrive sig ind i historiebøgerne.

Alle sejlskibene er fordelt i otte klasser, som der konkurreres indenfor. Ud over de 71 konkurrerende skibe vil der sejle yderligere fem følgebåde rundt ude på vandet.

Limfjorden Rundt sætter fokus på den smukke natur

Limfjorden Rundt er i høj grad med til at promovere det nordjyske naturområde, hvorfra sejladsen kan opleves.

– Limfjorden Rundt betyder meget i forhold til at sætte fokus på lokalområdet. Sommerhusudlejere, campingpladser og hoteller oplever en stor efterspørgsel, når sejladsen finder sted, siger Niels Sohn.

Tidligere har den tyske TV-kanal ZDF også været på besøg og filme fra regattaen, hvilket blev vist og positivt beskrevet i både Tyskland og USA og dermed tiltrak flere journalister og besøgende derfra til Limfjorden.

Lokal sponsor henter netop inspiration ved Limfjorden

Hovedsponsoren ved dette års sejlads er den lokale virksomhed Wimex, der leverer terrasser, hegn og facader i komposit og træ. Med et ønske om at skabe rammerne for det gode udeliv for danskerne har Wimex hentet inspiration til deres produktsortiment i nærmiljøet omkring Limfjorden, og produkterne har derfor fået navne som Fur, Jenle og Livø.

– Limfjordens naturskønne omgivelser afspejler sig i vores syv produktserier. Produkterne er inspireret af de unikke og naturlige udtryk fra nærmiljøet omkring fjorden, mens vi samtidigt har lagt vægt på at skabe klassisk designmæssige produkter i høj kvalitet, forklarer Søren Østergaard, der er markedschef for Wimex.

Det store fokus på lokalmiljøet er en fællesnævner for både Wimex og Limfjorden Rundt, og det er heller ikke gået ubemærket hen:

– Det har en stor betydning for Limfjorden Rundt, at Wimex er en lokal virksomhed, da sejladsen netop støtter op om lokallivet, fortæller Niels Sohn og uddyber:

– Samarbejdet med Wimex er rigtigt godt hele vejen igennem. De bakker meget op om sejladsen og understøtter hele arrangementet.