fbpx
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24

Facade i Sibirisk Lærk

Miljøvenlig og naturlig charme Stigende fokus på bæredygtighed og miljøkrav gør Sibirisk Lærk til et natur-ligt grønt valg til både terrasse og facadebeklædningen. Sibirisk Lærk er et 100% giftfrit naturprodukt og er et miljørigtigt alternativ til de traditionelle pre-imprægnerede brædder.

Træsorten er desuden hårdfør og har en forholdsvis lang levetid grundet dens høje indhold af harpiks og garvesyre.

Sibirisk Lærk er særdeles smukt og dekorativt og leveres i en fin lys farve. Træet vil naturligt patinere til en flot grå nuance med tiden.

Facade i Sibirisk Lærk

Bredde

Behandling

Bæredygtighed og innovation

Naturligt og miljøvenligt Sibirisk lærk er en meget flot træsort, som passer til de fleste typer af huse. Træsorten er let at behandle, og dens holdbarhed er heller ikke til at tage fejl af. Sibirisk lærk vælges ofte som alternativ til bl.a. trykim-prægneret træ, hvor man ønsker en mere miljørigtig løsning uden kemikalier.

Wimex importerer udelukkende råtræ fra sibiriske skove og savværker, som varetager bæredygtighed og miljø på en forsvarlig måde.

Sibirisk lærk vokser i områder med fastlandsklima og permafrost, hvilket betyder at den jord som omgiver træernes rødder, kun er frostfri i en ganske kort sommerperiode. Disse vækstbetingelser gør at træet vokser langsomt og tildeler træet en stor kerneandel og tæt træstruktur, der giver træet en overlegen styrke og holdbarhed. Den høje densitet og hårdføre struktur i træet gør det velegnet til det skandinaviske klima.

Ligesom alt andet levende træ skal sibirisk lærk behandles med træbeskyttelse for at beskytte mod alger og skimmel. Man kan vælge at give træet en klar olie eller olie med pigment, alt efter hvilket udtryk man ønsker det skal have.

Dengang det hele startede

Da Wimex blev grundlagt i 1996, var det med stor begejstring for træ og i særdeleshed sibirisk lærk, der blev gundpillen for opstarten. Med en stor passion og dyb viden indenfor området blev Wimex en af de fø-rende pionerer i branchen. Siden har passionen og kendskabet til sibirisk lærk vokset støt og Wimex leverer i dag et bredt program af facade- og terrasseløsninger i sibirisk lærk.

På havnen i Skive er vi udstyrret med store lagerfaciliteter, der gør at vi normalt har 5 – 6.000 m3 træ på lager.

I dag er såvel vores domicil som lagerfaciliteter beliggende på Skive havn, der anses som værende en meget vel-fungerende havn. Transport ad søvejen er for os den helt rigtige løsning. Vi kan derved bidrage positivt til en mere miljørigtig verden.

Find den nærmeste

Wimex forhandler

Få inspiration til det gode udeliv